ACTIVITEITEN

 

 

SJAMANISTISCH   CONCERT

door Thaïs

 

Vanuit mijn eigenheid en onvoorwaardelijke liefde wens ik mensen, die nog hun eigen weg hebben te gaan, te beroeren en ontroeren in functie van hun Hoogste Goed.

 

Heb je INTERESSE om je te laten inspireren door mijn totaalkunst en wens je in te staan voor de organisatie van mijn performance…

CONTACTEER dan Xochipilli vzw – 0474/55 14 05 voor de voorwaarden en concrete afspraken.

 

Een sjamanistische performance is levendig en vol energie door de slag van de trom, de bewegingen, de woorden of de zangstem van de sjamaan, de dynamiek van het publiek dat lacht, zucht, huilt, elkaar omhelst, door de stiltes…

 

 

Iedere sjamaan heeft een persoonlijke zangstijl, een geheime taal om te participeren met een primordiale, originele en mythische wereld waarin mensen en natuurelementen met elkaar kunnen communiceren.

 

 

Deze “Spirits” worden vertegenwoordigd door een voorouder, een overleden sjamaan, bewoners van een andere galaxie, kosmische krachtdieren, aardse krachtdieren, totemdieren, moederdieren, krachtplaatsen, sterrenfrequenties…welke krachten doorsturen ter ondersteuning voor het welzijn van Planeet Aarde en de mensheid.

 

 

Deze krachten kunnen zowel fysisch als psychisch transformatie teweegbrengen bij diegenen die er klaar voor zijn.

De sjamaan is een kanaal tussen de kosmos, de Centrale Zon en Planeet Aarde. Het lichaam van de sjamaan is het voertuig voor deze ascetische reis.

 

 

In de psyche van de sjamaan zijn vrouwelijke en mannelijke energieën evenwaardig geïntegreerd.

De sjamaan is een energiespecialist met een helend vermogen. Hij/zij ziet, voelt, hoort, ruikt, ervaart…energieën en communiceert ermee.

 

Klank en dans

 

De sjamanentrom (het paard van de sjamaan) is het meest gekende middel om trance op te roepen.

Mijn STEM wordt enerzijds zowel repetitief, monotoon als ritmisch aangewend. Anderzijds kan mijn stem zich ontplooien vanuit Oosterse, Slavische, Zuiderse  en Aziatische invloeden, alsook gregoriaans geïnspireerd zijn. Naast androgyne lang aangehouden klanken wisselen vrouwelijke golvende klanken en mannelijke gebroken vuurklanken elkaar af. Het boventoonzingen beweegt je celstructuur tot op subatomair niveau.

 

 

Ook andere instrumenten zijn gebruikelijk zoals, belletjes, triangel, rocorico, maraca’s, regenpijp, klankschalen, gong, lichaamsinstrumenten, cinelli, tinsha’s, djembé, daf of doira, tombak en andere percussie. Daarnaast maken snaarinstrumenten snel contact met een hoge vibrationele toestand, met name harp, viool, sitar…

Beweging en dans krijgen eveneens een essentiële plaats in het energetisch gebeuren.

 

Een sjamanistische performance onderga je liggend of zittend, in volledige overgave.

 

 

Xochipilli © 2010-2020 - all rights reserved, privacyverklaring